Big Smile - Reisverslag uit Córdoba, Argentinië van Florianne Sollie - WaarBenJij.nu Big Smile - Reisverslag uit Córdoba, Argentinië van Florianne Sollie - WaarBenJij.nu

Big Smile

Door: floinargentinie

Blijf op de hoogte en volg Florianne

31 Oktober 2011 | Argentinië, Córdoba

Lieve allemaal,

Ik hoop dat jullie nog wakker zijn, en geen nachtmerries hoeven te hebben over neergestorte/ontvoerde/ziek geworden Flo´s. Want na alle tranen bij het afscheid waren er genoeg redenen om breed te glimlachen.
Als eerste het moment dat het vliegtuig los kwam van de grond: ik was eindelijk op weg.
Als tweede een idioot misverstand met de stewardess. Ik had water besteld, waarop zij vroeg: ´salt or sweet?' Domme ik vraagt: ´huh, the water?´ ´No, the biscuits, but if you want some sugar in your water, that is no problem...´
In het grote dikke reuzenvliegtuig dat me van Parijs naar Chili gevlogen heeft, viel ik van de ene verbazing in de andere. Op iedere stoel lagen kussentjes, een warme deken, een flesje water en een koptelefoontje klaar. Het voelde heel anders in het vliegtuig dan in zo´n kleine, net het verschil tussen een grote of kleine auto, het vloog best fijn!
Verder had ik als een van de weinigen het voordeel dat de stoel naast mij leeg was. Ik kon dus min of meer liggen,en heb zowaar een paar ogen dichtgedaan gedurende de nacht.
Zo´n vier uur nadat iedereen in het vliegtuig weer was gaan leven, kwam de zon op. Ik probeer straks de foto´s te uploaden, het was zo mooi! Maar de Big Huge Smile van vandaag kwam toch echt door het vliegen over de Andes. Tot twee keer toe. WWWWWWWWWWWWWWOOOOOOOOOOOOOOAAAAAAAAAAAAAAAUUUUUUUUUUUUUUUUUUWWWWWWWWWWWW wat is het daar mooi. Elk richeltje werd geaccentueerd door een laagje sneeuw, en over de bergen heen zag je in de verte de zee. Ik heb vaak genoeg naar een kaart zitten staren en gedacht: ´Hoe zou dat er in het echt uitzien?´ ¨ZO DUS!¨ schreeuwde het uitzicht me toe.
Helaas was de douane hier in Córdoba nogal wantrouwend, maar stug blijven glimlachen en doen alsof ik amper Engels sprak, bleek een uitstekend recept.
Het engste van de hele reis was toch wel de taxichauffeur, die naar Argentijnse standaard keurig reed. Hij heeft maar drie keer bijna een kind van de sokken gereden, is maar 5 keer bijna tegen een andere auto aangebotst, en scheurde alleen maar de hele tijd roekeloos van de ene rijstrook naar de andere.
Ik ben hier heel hartelijk ontvangen en heb drie leuke medebewoonsters. En Blanca (host mum) is echt ontzettend lief :)

Ik hoop dat de lap tekst niet te groot is geworden!

Knuffel,
Flo

PS Lappen tekst van jullie kant zijn hartelijk welkom (a)
PPS het is hier 25 graden en het ruikt naar bloesem :D (of naar uitlaatgas, licht eraan waar je staat;))

• 31 Oktober 2011 - 21:29

Rutger:

DDDDDDDEEEEEEEEEEEEEEEEEEE LAP TEKST IS TE KLEIN! MOAR! en een knuffel! blij dat de reis goed is verlopen, heb aan je gedacht vandaag :) En de foto's zijn supermooi, maak er maar meer :P

• 31 Oktober 2011 - 21:43

Diane:

bij jou 25 graden en ik heb hier net de verwarming aangezet....Ik zal de douane bellen dat ze in het vervolg de rode loper uit moeten rollen en die taxichauffeur moet binnenkort een nieuw rijexamen afleggen.Fijn te horen dat je goed geland bent.Vandaag heb ik op internet even gekeken bij de organisatie waar je voor gaat werken, je kan nog de hele wereld rond als je na dit avontuur de smaak te pakken hebt. Ik kreeg ook bijna de kriebels maar ik heb hier nog wat ontwikkelingswerk te doen in mijn eigen groepsproject. Overigens ligt het merendeel van dat project al op een oor , behalve Rutger-Jan , die stoeit nog wat met aliens en Willem is op schoolkamp naar Zuid-Limburg, waar ze ongetwijfeld mooie heuvels hebben (en ik kan het weten :ik heb mijn hele middelbare schooltijd's morgens in alle vroegte tegen zo'n prachtige kolereheuvel op moeten trappen op mijn fietsje , mijn benen zijn er van gekrompen) maar geen Andes uitzichten daar.(Gelukkig maar voor mijn benen...waren ze nu nog korter...)Als ik van Rutger het adres heb ga ik je plagen met lange vervelende brieven en misschien stuur ik nog wel een pannenkoek mee ( met appel of KAAS ?en stroop en suiker?).Voor nu een dikke kus en welterusten voor straks , veel liefs, Diane

• 31 Oktober 2011 - 22:37

Leander:

Super! Lappe tekst zijn inderdaad altijd welkom;) Geniet ervan!

• 01 November 2011 - 05:44

Marjon:

Heey!!!

Wat fijn dat je nu met een brede lach in Argentinië bent aangekomen gisteren!!! Wat super om te lezen dat je nu al zo aan het genieten bent:) Wat een super mooie foto's!

Een dikke knuf terug voor jou! X

• 01 November 2011 - 10:26

Catharina:

Fijn dat je veilig bent aangekomen Flo: Wat een roerend mooie fotos..ben je toch een stoer wijf! Veeel plezier! Kamergenootje ok? X C.

• 01 November 2011 - 16:16

Hannah:

Wat een supermooi uitzicht!!! En suikerwater kan best nog wel lekker zijn hoor ;) Veel plezier daar! xxx en groetjes van iedereen hier :)

• 01 November 2011 - 20:55

Guusta:

Zo leuk om je eerste verslag te lezen! En wat fijn dat alles zo goed lijkt. Op naar je volgende enthousiaste verhaal.
    Knuf,
    Guusta

• 02 November 2011 - 09:05

Rozemarijn:

Woooooooouuw:O
    MOOII
    Ik mis je nog steeds:P
    hoe is het daaaar?
    die lap tekst valt wel mee hoor.
    Ben je al opgegeten door een enge argentiniaanse man in berenpak??
    xxRozemarijn:-)

• 02 November 2011 - 22:07

Jacqueline:

De tekst is echt niet te lang.Kan niet lang genoeg zijn. Wat een super foto's. Je bent wel bevoorrecht dat je van al die schoonheid mag genieten. Groetjes.

• 03 November 2011 - 23:22

Lisette: