Paarden^2 - Reisverslag uit Córdoba, Argentinië van Florianne Sollie - WaarBenJij.nu Paarden^2 - Reisverslag uit Córdoba, Argentinië van Florianne Sollie - WaarBenJij.nu

Paarden^2

Door: floinargentinie

Blijf op de hoogte en volg Florianne

07 November 2011 | Argentinië, Córdoba

Lieve allemaal,

Zoals ik al voorspelde is zondag een geweldige dag geweest!! ´s Ochtends werden we opgehaald door twee broers, die ons in anderhalf uur naar Unquillo reden, een dorpje hier ´in de buurt´.
Het ligt in de heuvels en het was er super mooi! We waren uitgenodigd om een dag bij hun familie door te brengen, en tegen een betaling van maar liefst 17 euro vanalles te doen: eerst was er een polo toernooi. We mochten kijken en aanmoedigen. Daarna kregen we (3 meisjes van mijn project en ik) een pololes. Wat is dat zwaar! Mijn rechteronderarm was vandaag niet eens in staat om een liftdeur open te trekken... Je moet op een vreemde manier op het paard zitten, rijden en zo´n zware stick onder controle houden tegelijk. ´Hebben jullie je wel ingesmeerd?´ vroeg onze lerares bezorgd, want het was midden op de dag. Ja hoor, zeiden wij die een uurtje geleden factor twaalf hadden gesmeerd. Allemaal roodverbrand dus ;) Nu smeer ik voortaan sunblock op hoofd en schouders, en de rest ziet sowieso amper de zon.
Tussen de middag (lees rond half 4) kregen we een asado lunch. Kijk niet naar de foto´s als je geen opengereten geit wil zien. Ik vond het moeilijk om ernaar te kijken, maar de smaak van het verse vlees maakte heel wat goed. Zelfgemaakte worstjes van vers vlees met -uiteraard- een heleboel olijfolie waren mijn favoriet.
Er was beloofd dat we ook nog een buitenrit gingen maken. Na de lunch is er vier uur lang alleen maar gekletst, en ik werd behoorlijk ongeduldig en chagrijnig. De andere vrijwilligers glimlachten: zo zaten zij maanden geleden ook, maar ze weten intussen dat Argentijnen goed te vertrouwen zijn, zij het op hun eigen tempo. En inderdaad, op een gegeven moment moesten we ineens opstijgen.
We werden geleid door een mannetje van 12, die als het even kon op zijn kop naast zn paard hing om een tak, een steen of een vervelende blaffende hond een tik te geven. Hij reed zonder zadel en kende de route precies, we vonden hem geweldig. We liepen over onmogelijke paadjes langs een riviertje, waar je om de haverklap moest duiken voor overhangende takken, en over mooie weggetjes langs nog mooiere huizen en terreinen. De foto´s van die rit verschijnen op mijn facebook.
Voor alle bezorgden spijt het me ten zeerste dat ik geen cap droeg, er waren daar geen caps XD Volgende keer neem ik mijn eigen mee van de boerderij.
Aan het einde van de dag werden we weer thuis gebracht. Niet zonder horten of stoten, want de man die ons zou brengen wilde ons op een bus zetten omdat er bij hem thuis een feestje was. We krijgen hier nog eens een keiharde onderhandelingsgeest...
´s Avonds was mama mia op tv, in het Spaans maar gelukkig met de Engelse liedjes. Lena en ik hebben vrolijk lachend en zingend de laatste dag van ons alleenthuisweekend afgesloten.

Vandaag een hele fijne werkdag, met als toppunt het volgende: er kwam een vrouw met het syndroom van down rijden, en toen ze klaar was had ik het even helemaal gehad. Een paar misverstandjes door de taal, heel warm, honger, dorst, spierpijn, moe. Ze vroeg aan haar moeder : ´Is dat meisje verdrietig?´ en toen die 'ja' zei, kwam ze me aaien XDD het was zo schattig. 34 jaar en zo lief als een kind van 4. Haar moeder bracht me thuis omdat we toch dezelfde kant op moeten, en nu voel ik me weer een stuk beter!

Ik vind het super dat jullie zo veel mailen en schrijven over daar. Ik reageer niet altijd in verband met het internet, maar ik lees alles dus blijf vooral schrijven!!

Veel liefs,
Flo

PS het antwoord op het raadsel is: nothing

• 07 November 2011 - 18:57

Marjon:

Hey Flo!

Wat een super verhaal!!! Tis echt super leuk om te lezen wat jij daar allemaal meemaakt:)
    En wat lief dat die vrouw/ dat meisje even naar je toe kwam om je te troosten!!! Mensen/kinderen met down zijn geweldig;) Blijf genieten!

Liefs van mij

• 07 November 2011 - 22:47

Jacqueline:

Ha Florianne, je maakt wel heel veel mee. Lijkt mij heerlijk . En uit je verslag te lezen geniet je er ook van. het is een goed idee om dit te doen. Blijf schrijven en genieten. Liefs Jacqueline.

• 08 November 2011 - 15:10

Rozemarijn;-):

Leuke foto's!!
    Niet die van de geit hoor.:)
    Is het leeeuuuk?
    Was het leeeeuuukk?
    xxxx

• 09 November 2011 - 12:52

Diane:

Ha die Flo
    Nou zeg, in die boom zou ik niet klimmen, in dat zwembad wil ik ook wel een duik. Die geit he, kenden ze die persoonlijk?Flo, ik zag vandaag en foto van een strand op Curacao en ik werd ter plekke bevangen door een enorm verlangen naar zon en zee en warmte. Zon is er bij jullie wel genoeg, hier ook maar wij kunnen niet meer bepaald een korte broek aan. Gisteren overigens onze auto terug gehaald uit de garage, de verwarming deed het niet meer. Bleek een buis voor het koelwater kapot te zijn, tja, de wegen van de automotor zijn voor de leek even ondoorgrondelijk als die van God schijnen te zijn.Ergo, ik ben een beetje een simpele ziel.Had ik toch zomaar met pech langs de kant kunnen staan.In Belgie of in de Bretagne of in Friesland.Dat mankement zat er al sinds de zomer blijkbaar. Maar noch de auto noch God hebben ons in de steek gelaten. Toont aan dat we toch bofkonten zijn.Alleen was ik daar niet meer zo van overtuigd toen we de rekening mochten betalen: AU. Maar niet zeuren, het is al crisis, dit kan er nog wel bij hoor.Zo, ik ga mijn damesafdeling even aan sporen om de inhoud van hun kast ook weer daar naar toe te verplaatsen zodat ik weer kan zien wat de kleur van hun vloerkleed ook alweer was, ik geloof appelgroen of was dat groen aan het bewegen...?Veeeeeeeeeel liefs , dikke kus en een extra nachtzoen. Tot gauw, Diane.

• 09 November 2011 - 19:35

Florianne Sollie:

Tja wat is persoonlijk, die geit is gewoon van henzelf, ze hebben veel geiten en slachten die dan voor een speciale gelegenheid zoals een polotoernooi...